ILD 11

FAQ

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de dichtstbijzijnde winkel?

Klik op het dealeroverzicht. Al onze dealers staan hier vermeld. Bij uw dealer kunt u verschillende modellen zien en antwoorden krijgen op vragen over producten en prijzen.

Hebben ILD-producten garantie?

ILD geeft 5 jaar garantie. De houtkachel moet worden geïnstalleerd in overeenstemming met de huidige wet- en regelgeving, evenals de installatie-instructies die bij het product worden geleverd. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer.

Wat betekent schone verbranding?

Schone verbranding betekent dat de houtkachel een dubbel verbrandingssysteem heeft dat tot 90% van de gassen en deeltjes in de rook omzet in warmte. Een schoon brandende houtkachel geeft een zeer minimale emissies, omdat de verbrandingskamer de energie gebruikt om warmte te leveren in plaats van rook. Dit betekent ook dat u het houtverbruik bijna kunt halveren als u een niet-schoon brandende houtkachel vervangt door een ILD-kachel.

Kan ik mijn oude houtkachel vervangen als ik een nieuwe koop?

Neem contact op met uw dealer voor informatie over waar ze u mee kunnen helpen als het gaat om oude houtkachels die moeten worden vervangen.

Wat is de afstandsvereiste voor brandbaar materiaal?

Bij het testen wordt een minimale afstand tot brandbaar materiaal gemeten. Afstandseisen voor brandbaar materiaal staan in de installatie-instructies.

Wat zijn de eisen voor vloerbedekking?

Een houtkachel die op een brandbare vloer wordt geplaatst, moet altijd een omringende basis hebben in staal, leisteen, glas of ander niet brandbaar materiaal. Hierbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dit voldoet aan de locale wet en regelgeving, zowel met betrekking tot isolatie en grootte.